Etusivu  Kirjailijat  Teokset  Aikajana  Punalippu  Neuvosto-Karjala  Linkkejä

3. Neuvostokirjailijoiden liiton kokous, Moskova 18.–23.5.1959

Uljas Vikström, Tehtävämme on palvella kansaa (Punalippu 4/1959):
Maamme kirjailijat kokoontuivat Moskovassa suureen neuvonpitoon. Siellä oli toukokuussa koolla Neuvostoliiton kirjailijain kolmas yleisliittolainen edustajakokous.Meiltäkin Neuvosto-Karjalasta osallistuivat siihen kirjailijat Antti Timonen, Aleksander Linevski, Jaakko Rugojev ja allekirjoittanut.
”Neuvostokirjailijat ovat puolueen uskollisia apulaisia kommunismin rakentamisessa. Heidän korkeimpana kutsumuksenaan on palvella kansaa", toveri Hrushtshev sanoi puheessaan.
Aikamme on asettanut neuvostokirjailijoille vaikean, mutta samalla jalon ja kiitollisen tehtävän: luoda suurta kommunismin kauden kirjallisuutta! Ja luoda sitä niin, että suurenmoinen aikamme kuvastuisi kirjallisuudessa kaikessa valtavuudessaan, realistisesti luotuina väkevinä ja totuudellisina teoksina. Asia on näet niin, että juuri kaunokirjallisuus on jättävä jälkipolville kaikkein totuudellisimman ja vaikuttavimman kuvan ajastamme. Elävämmin ja syvällisemmin kuin mikään muu taiteen laji se on kertova tuleville sukupolville näistä taistelujen ja rakennustöiden kausista, joiden kautta ihmiskunta parhaillaan kulkee kommunismia kohti.

Artikkeleita:

U. Vikström. Tehtävämme on palvella kansaa. [Punalippu 4/1959, 41–49]

www.locallit.net