Etusivu  Kirjailijat  Teokset  Aikajana  Punalippu  Neuvosto-Karjala  Linkkejä

6. Neuvostokirjailjain kongressi, Moskova 1976

Neuvostokirjallisuus palvelee kansaa (Punalippu 6/1976):
Viitenä päivänä 21.–25. kesäkuuta pohdittiin Moskovassa Neuvostoliiton kirjailijain kuudennen edustajakokouksen täysistunnossa ja eri valiokunnissa kirjallisuutemme ajankohtaisia ongelmia.
Edustajakokous avattiin Kremlin suuressa palatsissa. Ensimmäisessä istunnossa olivat läsnä toverit L. I. Brežnev, V. V. Grišin, A. A. Gromyko, A. P. Kirilenko, A. N. Kosygin, F. D. Kulakov, A. J. Pelše, N. V. Podgornyi, M. A. Suslov, D. F. Ustinov, B. N. Ponomarev, M. S. Solomentsev, V. I. Dolgih, K. F. Katušev, M. V. Zimjamin ja K. U. Tšernenko. Kokouksen avasi kirjailija Nikolai Tihonov, joka esitteli edustajakokoukseen saapuneet ulkomaalaiset kutsuvieraat. Neuvostoliiton Kirjailijaliiton hallinnon toimintaselostuksen esitti liittohallinnon ensimmäinen sihteeri Georgi Markov.
– Neuvostoliiton kirjailijain viidennestä edustajakokouksesta on kulunut viisi vuotta, selostaja sanoi. – Monikansallinen neuvostokirjallisuus on kaikkina näinä vuosina tehnyt tehokkaasti ja antoisasti työtä ja päässyt uusiin merkittäviin saavutuksiin. Kaikkein tärkeintä on se, että kirjallisuus on kehittynyt kiinteästi kytkettynä kansan elämään, että se on osallistunut aktiivisesti kansan kamppailuun kommunismin rakentamiseksi ja auttanut toimeliaasti puoluetta työtätekevien kommunistisessa kasvattamisessa.

Artikkeleita:

Neuvostokirjallisuus palvelee kansaa. [Punalippu 9/1976, 3–9]
SNTLn kirjailijain 6. edustajakokous päättynyt. [Neuvosto-Karjala 27.6.1976, 1]
P. Boriskov. Havaintoja kirjailijain edustajakokouksesta. [Neuvosto-Karjala 28.7.1976, 4]PUUTTUU TEKSTIÄ
Neuvostoliiton kirjailijain 6. edustajakokouksen päätöslauselma. [Punalippu 9/1976, 5–9]

www.locallit.net