www.locallit.net | www.locallit.net/english

Sovremennik julkaisee
N. Kosenkova
Neuvosto-Karjala 6.2.1977, 4

Maamme yksi nuoremmista kustantamoista, Sovremennik, julkaisee tänä vuonna 251 kirjanimikettä. Synnyinmaamme historia ja nykyisyys ovat kirjojen pääaiheita. Päivänvalon näkevät mm. Leonid Leonovin, Andrei Platonovin, Juri Kazakovin, Antonina Koptjajevan, Viktor Lihonosovin ym. uudet romaanit, kertomukest ja artikkelit, Demjan Bednyin, Boris Pasternakin, Vladimir Lugovskoin, Jevgeni Vinokurovin, Jevgeni Jevtushenko ym. runot ja runoelmat.

Kustantamo julkaisee myös Karjalan kirjailijaliiton teoksia. Sarjassa venäjän romaaneja ilmestyy Karjalan kirjailijaliiton yhden perustajan Nikolai Jaakkolan tetralogia Pirttijärven rantamilla 100 000 kappaleen painoksena. Se on laaja historiallinen kuvaus, jossa on paljon fakta-aineistoa. Tekijä on tuntenut hyvin Karjalan historian ja elinolot, kirjassa on paljon folkloreaineistoa ja se on kirjoitettu internationaalisessa hengessä, siksi se kuuluu Venäjän monikansallisen kirjallisuuden parhaimmistoon.

Uljas Vikströmin proosateos Eila julkaistaan 75 000 kappaleen painoksena.

Juuri ilmestynyt Jaakko Rugojevin Järviä-runokirja 10 000 kappaleena. Se sisältää runoja eri vuosilta, Kostamus runoelman sekä tekijän alkulauseen kirjailijan kutsumuksesta.

Kirjan mukana seuraa mikrolevy, jolle on tallennettu kirjailijan suomeksi ja venäjäksi esittämät kolme runoa.

www.locallit.net